Duurzaamheid

Laat Ewalds Electro uw energieverbruik in beeld brengen!

Duurzaamheid_ewaldsMeten is weten! Een alom bekende uitspraak in de elektrotechniek. Dit geldt natuurlijk ook voor uw gebouw installaties als we kijken naar verbruik van zowel bijvoorbeeld verlichting en klimaatbeheersing. De energie die hier wordt verbruikt is voor iedere organisatie een behoorlijke kostenpost. Ewalds Electro kan u ondersteunen bij het in kaart brengen van uw verbruik en hier op structurele wijze besparingen op doorvoeren. Aan de hand van een rapport tonen we uw verbruik en geven we adviezen over hoe hierop bespaard kan worden. U bepaald zelf welke maatregelen u wel of niet wenst toe te passen.

Neem contact met ons op voor meer info!

Zonnepanelen
De zon als gratis energieleverancier. Met het gebruik van zonnepanelen bent u weer een stap verder in  de richting van duurzaam energieverbruik. Door de toepassing van zonnepanelen bespaard u direct op (een deel van) uw energiekosten. U gebruikt direct de opgewekte energie voor uw installatie, en het deel dat u niet verbruikt levert u terug aan de netleverancier of wordt opgeslagen zodat deze bijvoorbeeld ‘s nacht kan worden gebruikt.  Naast de besparing op energiekosten, draagt de toepassing van zonnepanelen ook bij aan een schoner milieu.

Ewalds Electro kan u deskundig adviseren op het gebied van zonnepanelen en daarnaast de levering en installatie verzorgen.

Header_ewalds_zonnepanelen

Energiezuinige verlichting
Een van de grotere verbruikers in uw gebouw is de verlichting, deze is verantwoordelijk voor ongeveer 30% van uw gehele verbruik. Met de stijgende energieprijzen en het toenemende milieubewustzijn, is het steeds belangrijker om aan alternatieven te denken. Ook hier is de techniek niet achter gebleven en zijn er volop mogelijkheden om uw energieverbruik te laten dalen en daarnaast uw vervangingskosten op de lange termijn te laten dalen.

Als we kijken naar de toepassing LED verlichting kunt u in sommige gevallen tot wel 80% besparen op uw verbruik. Daarnaast heeft LED verlichting een opvallend langer aantal branduren waardoor vervanging van de lichtbron een aantal jaren uitgesteld kan worden.

Naast de toepassing van LED zijn er ook besparingsmogelijkheden door het toepassen van beweging- en aanwezigheid detectie en daglichtregelingen. Laat alleen daar de verlichting branden, waar het op dat moment ook daadwerkelijk nodig is. Zo voorkomt u onnodige verlichting en dus onnodig energieverbruik. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het koppelen van uw aanwezigheidsdetectie aan uw klimaat beheersing zodat ook hier zuiniger wordt omgegaan met uw verbruik.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken om zodoende te bepalen welke maatregelen bij u doorgevoerd kunnen worden!